تبلیغ شماره 1

کارمندانی که مثل کارآفرینان فکر می کنند بسیار باانگیزه بوده و توانایی های بسیار خوبی برای حل مسئله دارند. با روش های زیر می توانید طرز فکر کارآفرینانه را در بین کارمندان پرورش دهید:

کارمند کسی هست که برای دیگران کار می کند، چه در سازمان، بانک یا اداره و چه در شغل آزاد. بسیاری از افرادی که امروزه کارمند هستند می توانستند کارآفرینان بزرگ آن مملکت باشند ولی نشدند. چرا؟ چون بسیاری از کارمندها از سنین خیلی پایین برای کارمند شدن آموزش دیده اند. اکثر اوقات هم تربیت و آموزش های خانوادگی باعث شده تا افراد جز به کارمندی به کار دیگری فکر نکنند.

خیلی از افرادی که کارمند هستند به دلیل شرایط مالی فعلی خود نمی توانند از شغل کارمندی استعفا دهند، خیلی از افرادی که در بانک ها مشغول به کار هستند اغلب بدهکار هستند و در صورت استعفا مبلغ زیادی را باید با بانک تسویه حساب کنند؛ پس این عامل هم به نوعی دیگر بازدارنده است. خیلی از افراد هستند که به دلیل امنیت شغلی بالا و دریافت امتیازات از طرف کارفرمایان از شغل خود استعفا نمی دهند.

این اصلاً بد نیست که شما کارمند باشید، شما می توانید کارمند باشید ولی به درآمد معمولی کارمندی قانع نباشید. برخی از علاقمندان به کارآفرینی از این نکته غافل‌اند که برای تبدیل شدن از یک کارمند به کارآفرینی مستقل، بعضی از طرزفکرها نیز باید تغییر کند. با روش های زیر می توانید طرز فکر کارآفرینانه را در بین کارمندان پرورش دهید:

 

1-کارمندان را توانمند کنید.
توانمندسازی کارمندان، تاثیر مستقیم بر عملکرد شغلی و تاثیر غیرمستقیم بر رضایت و قوه ی ابتکار و نوآوری آنها دارد. با توانمندسازی کارکنان برای تصمیم گیری، بر عهده گرفتن پروژه ها، و حل مسائل، تفکر نوآورانه را ایجاد کنید. منابع و آموزش لازم را به آنها بدهید، سپس آزادشان بگذارید تا بدانند که تیمشان، قابلیت های خود را باور دارد.


2- روابط کارمندان را اولویت بندی کنید.
گاهی اوقات زمانی که اصلا انتظارش را ندارید(مثلا در یک گفتگوی خوب یا یک تعامل لذت بخش)، بهترین ایده ها در ذهن انسان جرقه می زنند. حتی وقتی که تیم ایده ها را خوب اجرا نمی کند و زیاد خسته شده است، داشتن روابط کاری مثبت با یکدیگر می تواند به اعضای تیم انرژی بدهد تا به کار خود ادامه بدهند. به اعضای تیم کمک کنید این روابط قوی را در بین خود افزایش دهند. فعالیت های بعد از کار را که کارمندان در آنها شرکت کرده و یک دیگر را بهتر می شناسند، زمانبندی کنید. با هم ورزش کنید، غذا بخورید، و بازی کنید تا پیوند اعضای تیم با هم قوی و مستحکم گردد.


3- کارمندان را تشویق کنید به خارج از محدوده ی کاری خود قدم بگذارند.
وقتی کارمندان هر روز همان وظایف تکراری خودشان را انجام می دهند تفکر روتین و معمولی خود را حفظ خواهند کرد. آنها را تشویق کنید غیر از کارهای روزانه، در پروژه ها هم مشارکت داشته باشند. در این صورت تفکر خلاق آنها پرورش پیدا می کند.


4- میزبانی جلسات پربار طوفان مغزی را بر عهده بگیرید.
برای تشویق تفکر خلاق، می توانید جلسات طوفان مغزی برگزار کنید تا چالش های سازمانی را بررسی کرده و اهداف و چشم انداز شرکت را با تمام کارمندان به اشتراک بگذارید. به طور منظم با کارمندان ملاقات داشته باشید تا به مبادله ی ایده های جدید بپردازید و مطمئن شوید که استراتژی ها در راستای اهداف سازمانی قرار دارند.


5- اجازه دهید کارمندان هویت خود را ابراز کنند.
محیط تاثیر زیادی بر تفکر نوآورانه دارد. نظم فیزیکی باعث تفکر معمولی و مرسوم می شود. مثلا کسی که در یک اتاق مرتب قرار دارد انتخاب های سالم تر و سخاوتمندانه ای دارد. ولی اتاق نامرتب، افراد را تشویق می کند آداب و رسوم سنتی و عرف رایج را بشکنند و این هم دقیقا همان مولفه ی کلیدی تفکر نوآورانه می باشد. همه ی افراد از یک محیط یکسان الهام نمی گیرند، بنابراین تمام فضاهای کاری نباید مشابه هم باشند. هر فضای کاری باید برای یک شخص آماده شده باشد. به کارمندان اجازه دهید فضای کاری خود را هر طور که برایشان الهام بخش است تزئین کنند و با این کار هویت خود را بیان نمایند.


6- اجازه دهید ایده ها کامل شده و به بلوغ برسند.
در یک فرایند رشد یا انکوباسیون، تفکر خلاق توسعه یافته و تفکر ناخودآگاه غلبه پیدا می کند. به همین خاطر با تمرکز زیاد روی حل یک مسئله، به ندرت می توان به جواب رسید. ولی وقتی به کارمندان اجازه داده می شود در مورد یک مسئله به اندازه کافی فکر کنند، آنها زمان کافی خواهند داشت تا ایده ی خود را به رشد رسانده و راه حل موردنیاز را تولید نمایند. گاهی اوقات اکثر ایده های نوآورانه زمان بر هستند. به کارمندان اجازه دهید وقتی با مانعی مواجه می شوند بروند و روی مسائل و چالش های پیچیده تمرکز کنند. با این کار، بعدا به طور غیرمنتظره ای ممکن است راه حل درست به ذهنشان خطور کند.

 

منبع:

مدیر اینفو

ماهان تیموری

 
 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

|  
  |
دیدگاه کاربران

 

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی