همه کسانی که قصد دارند وارد بازار بورس شوند یا در حال حاضر سرمایه گذارانی موفق و البته گاهی ناموفق در بورس هستند، آرزو دارند ثروت زیادی را از طریق سرمایه گذاری موفق در بورس کسب کنند، حتی در رؤیاهایشان همراه با دوستان یا خانواده خود به سفرهای گرانقیمت میروند و در لوکسترین هتلها اقامت میکنند و اهداف و آرزوهای بسیاری برای دستیابی به یک زندگی بهتر و موفقتر دارند. در بازار بورس مرتباً موقعیتهایی به وجود میآید که شما میتوانید از آنها برای بهبود وضعیت مالیتان استفاده کنید.
اعتبار هدیه بگیرید و مشارکت کنید
با اعتبار هدیه، از خدمات ویژه استفاده کنید
در بازارکار حسابداری و مالی بدرخشید
خدمات مالی و حسابداری خود را معرفی کنید
تنها لازم است برای دستیابی به این اهداف، نقشهای داشته باشید و تکالیف درسی خودتان را بهدرستی انجام دهید. سخت نیست. اول باید خودتان را بشناسید! درواقع آگاهی کامل از موقعیت مالی خود و تعریف شفاف اهداف مالیتان، نخستین گام یک سرمایه گذاری موفق در بورس است.
یک مثال شاید موضوع را برایتان واضحتر کند. فرض کنید شما یک فرد ۵۵ ساله هستید و در آستانه بازنشستگی قرار دارید. آیا میدانید در سالهای پیش رو، هزینه های پزشکی شما ممکن است، افزایش پیدا کند؟ آیا میدانید نقدشوندگی برخی سهام بسیار پایین است و درصورتیکه بخواهید آن را بفروشید باید چند روز صبر کنید یا با قیمت ارزانی آن را بفروشید؟ آیا برای مخارج پیشبینینشده، مانند درمان یک بیماری خاص، پس اندازی در بانک برای خود دارید یا همه پس اندازتان را در بورس سرمایه گذاری کردهاید؟
سرمایه گذاری موفق در بورس اصول علمی دارد نه راه میانبر!
آگاهی در مورد وضعیت مالی خود، به شما کمک میکند تا تصمیمگیری بهتری داشته باشید و درجایی سرمایه گذاری کنید که برای شما سود بیشتری داشته باشد. توجه داشته باشید که سود بیشتر لزوماً به معنی بازده بالاتر نیست! چراکه برخی مشاوران مالی، سرمایه شما را بهطورجدی به خطر میاندازند و آن را در سهامی با ریسک بالا سرمایه گذاری میکنند تا بازده بیشتری به دست آورند، اما اگر آن سهم آنطور که مشاور مالی شما میگوید، عمل نکرد چه میشود؟ تمام سرمایه خود را از دست خواهید داد!
آیا چیزی از رابطه ریسک و بازده میدانید؟ اگر پاسختان منفی ست پس باید به فکر شغل دیگری باشید. چراکه بهزودی کل سرمایه خود را در بورس از دست میدهید و برای همیشه از دنیای بورس و سهام خداحافظی میکنید. مگر اینکه بدانید هرچقدر بازده یک سرمایه گذاری بیشتر باشد، ریسک آنهم بیشتر است. خب. پس انداز در بانک ریسک بسیار کمی دارد و شما مطمئن هستید که اگر یکمیلیون تومان در بانک پس انداز کنید، بعد از گذشت یک سال میتوانید یکمیلیون تومان اولیه به همراه سود سالیانه خود را از بانک دریافت کنید؛ اما سودی که بانک به شما میدهد خیلی کم است و معمولاً بهاندازه نرخ تورم یا کمی بیشتر است.
اگر در طلا یا ارز سرمایه گذاری کنید چه؟ آیا میتوانید اطمینان بدهید که بعد از یک سال مقداری مشخصی سود به شما تعلق میگیرد؟ یا قیمت طلا یا ارز افزایش مییابد؟ قطعاً خیر! اما اگر اتفاقی نظیر آنچه در سال ۱۳۹۱ افتاد، رخ دهد ظرف مدت کوتاهی سرمایه شما چند برابر میشود.
سرمایه گذاری در سهام هم به همین شکل است؛ یعنی سهام برخی شرکتها ریسک بالاتر و برخی دیگر ریسک پایینتری دارند و هنر یک سرمایه گذار موفق در آن است که رابطه بین ریسک و بازده را بهگونهای تنظیم کند که بیشترین سود را برای او داشته باشد. نه صرفاً بیشترین بازده را!
هرکسی که بگوید سود شما را در بورس تضمین میکند دروغ میگوید!
این امر تنها زمانی محقق میشود که شما موقعیت مالی خود را بهدرستی بشناسید و اهداف مالی خود را بهصورت شفاف بر روی یک برگه کاغذ یا در موبایل یا کامپیوتر خود نوشته و ثبت کرده باشید.
توجه داشته باشید که شما برای موفقیت در بازار سهام و سرمایه گذاری موفق در بورس باید تعادل داشته باشید. برخی سرمایه گذاران همه سرمایه خود را در بورس سرمایه گذاری میکنند، حالا اگر اقتصاد با رکود مواجه شود یا بازار بورس سقوط کند، آنها بخش بزرگی از ثروتشان را از دست میدهند. از طرفی دیگر، برخی افراد، عمده ثروت خود را در بانک پس انداز میکنند و درنتیجه فرصتی طلایی برای کسب سود در بازار بورس را از دست میدهند. نکته اینجاست که سرمایه گذاران باید بخشی از (و نه همه) سرمایه خود را در بورس سرمایه گذاری کنند.
یک سرمایه گذار موفق و باانضباط، برای موفقیت خود، ابتدا هزینه ها و درآمدهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت خود را شناسایی و پیشبینی میکند و متناسب با آنها، بخشی از سرمایه خود را در بانک، بخشی را در بورس، بخشی دیگر را در اوراق مشارکت و بخشی را برای خرید بیمه عمر و سایر انواع داراییها سرمایه گذاری میکند.
پیش از ورود به بازار بورس لازم است بدانید راز سرمایه گذاری موفق در بورس ، حداقل کردن خطر از دست دادن سرمایه، از طریق سرمایه گذاری متنوع در سهام مختلف است.
منبع:
مدیر مالی
ثبت نام و عضویت میز کار